Masopustní přípravy

Na čtvrtek 16.února připadá tzv. Tučný čtvrtek, který je součástí masopustních tradic. K Tučnému čtvrtku patří hody. Na vesnicích se s tímto dnem pojí zabijačky a hodovalo se tak na jitrnicích, jelitech nebo vepřové pečeni se zelím. K tučnému čtvrtku ovšem patří i sladké tradice. Typické byly především smažené koblihy a boží milosti.

U nás v DZP Zborovice si klienti a pracovníci oddělení C zpestřili tento den tvořením masopustní výzdoby a smažením tradičních koblih. Vůně čerstvých koblížků se nesla celým oddělením a všichni si toto sváteční tvoření a hodování užili.

Další příspěvky

Informace k pomoci po povodních

Povodně, které postihly v září naši zemi, přinesly hodně těžkostí, se kterými se v mnoha domácnostech, organizacích i firmách snaží co nejlépe vyrovnat spousta našich

Mezinárodní den sester a Den matek

Děkujeme, sestřičky❤️‍🩹👩‍⚕️ Každý rok, 12. května je tento den na celém světě připomínán jako Mezinárodní den sester 👩‍⚕️ na počest válečné hrdinky a zakladatelky moderního