Masopustní přípravy

Na čtvrtek 16.února připadá tzv. Tučný čtvrtek, který je součástí masopustních tradic. K Tučnému čtvrtku patří hody. Na vesnicích se s tímto dnem pojí zabijačky a hodovalo se tak na jitrnicích, jelitech nebo vepřové pečeni se zelím. K tučnému čtvrtku ovšem patří i sladké tradice. Typické byly především smažené koblihy a boží milosti.

U nás v DZP Zborovice si klienti a pracovníci oddělení C zpestřili tento den tvořením masopustní výzdoby a smažením tradičních koblih. Vůně čerstvých koblížků se nesla celým oddělením a všichni si toto sváteční tvoření a hodování užili.

Další příspěvky

Den Zdraví

Na DZR proběhl dne 27. 6. 2025 „DEN ZDRAVÍ“, kdy si v rámci prevence mohli klienti i zaměstnanci domova nechat změřit glykémii, cholesterol a krevní