Masopustní přípravy

Na čtvrtek 16.února připadá tzv. Tučný čtvrtek, který je součástí masopustních tradic. K Tučnému čtvrtku patří hody. Na vesnicích se s tímto dnem pojí zabijačky a hodovalo se tak na jitrnicích, jelitech nebo vepřové pečeni se zelím. K tučnému čtvrtku ovšem patří i sladké tradice. Typické byly především smažené koblihy a boží milosti.

U nás v DZP Zborovice si klienti a pracovníci oddělení C zpestřili tento den tvořením masopustní výzdoby a smažením tradičních koblih. Vůně čerstvých koblížků se nesla celým oddělením a všichni si toto sváteční tvoření a hodování užili.

Další příspěvky

✨ DĚKUJEME, DĚKUJEME, DĚKUJEME ✨

Na konci loňského roku nás oslovila hulínská firma TOSHULIN, a.s., která každoročně pořádá charitativní akci na podporu vybraných sociálních služeb v okolí. A letos si

Ohlédnutí …. za rokem 2024

Ohlédnutí se … Všem mým kolegům, kolegyním a přátelům bych chtěla touto cestou poděkovat za úžasnou práci a podporu, kterou jste nám a našim klientům,

Informace k pomoci po povodních

Povodně, které postihly v září naši zemi, přinesly hodně těžkostí, se kterými se v mnoha domácnostech, organizacích i firmách snaží co nejlépe vyrovnat spousta našich